Egy év a Dominikai Köztársaságban

Karib kaland

Karib kaland

Dominikaiak az autópályán

2015. március 01. - almadigabi

Az autópályán továbbra is elképesztő dolgokat látunk nap, mint nap.

Pl. teherautó, megy ezerrel és az ELSŐ lökhárítón utazik 2-3 ember...

Vagy motoros megy, szintén autópálya, és egyszercsak lefújja a sapkáját a szél, észreveszi, de mire lehúzódik, jó távol kerül a sapkától. Közben érkezik egy másik motoros, aki gyorsan levette a szitut és a sapkához érve, nem lassítva, menet közben bal lábával akrobatikus ügyességgel felemelte a sapkát, és így fél lábbal tartva motorozott tovább a sapka tulajdonosáig. Na, kinek menne?

A városban pedig egyenesen életveszélyesek a motorosok. Iszonyú sokan vannak, mindenhonnan jönnek, mint a hangyaboly. Járdáról, útpadkáról, erdőről, mezőről, balról, jobbról, szemből, keresztbe, bármi. Valami agyrém. És folyamatsan dudálnak. No nem azért, hogy figyelmeztessék a szerencsétlen autóst, nem, hanem ha ismerőst látnak. És mivel ez kisváros, így mindenki ismer mindenkit és mindenki dudál mindenkinek. Ja, és szeretnek szállítani is motoron. Pl. szekrényt, mosógépet vagy ágyat. Simán. Egyik nap valaki egy ajtót vitt a motoron, az autópályán. Úgy, hogy az ülésre tette keresztbe és azon ült.

A záróvonalat szerintem kizárólag díszítő elemnek képzelik, ugyanúgy, ahogy a közlekedési táblákat is. Mondanom sem kell, ugye, hogy egyelőre csak Józsi vezet.

Az itteni közlekedés egyetlen törvénye:

A motoros SOHA nem fékez, nem áll meg, elsőbbséget pláne nem ad, és ragaszkodik hozzá, hogy te se fékezz, mivel ő sem fog mögötted.

Na, ha erre felkészülsz, már vezethetsz is! 

Most írhatnám azt, hogy a kép illusztráció, de nem. Pontosan ez a helyzet. Még a hajcsavarós asszony is stimmel! Dominican reality :-)

10580128_788189927879936_8645999566106054801_n.jpg

Még mindig akadozik a net. De ha esetleg épp működik, akkor pár órára biztos elmegy az áram. Legutóbb jó másfél napig vissza sem tért. Klassz. Neeeem, Józsi nem ideges....

Az áramkimaradás oka, hogy úgy tűnik kezdetét vette az "esős évszak" vagy mi... Egész nap zuhog, kisebb-nagyobb megszakításokkal. Jól esik a friss levegő, mert baromi meleg van, de ahogy az eső eláll annyira magas a páratartalom, hogy már-már fullasztó. 
A csokiskeksz, amit tegnap sütöttem és kint felejtettük az asztalon reggelre nem megszáradt, hanem megpuhult... 

A bejegyzés trackback címe:

https://karibkaland.blog.hu/api/trackback/id/tr947209867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása