Egy év a Dominikai Köztársaságban

Karib kaland

Karib kaland

Dominikai levelek

2015. április 21. - laszlojo

Eltelt öt hét és lassan kezd a "normális" üzletmenet kialakulni. Túléltük az elejét, ami igencsak viharos volt, a szó valódi és átvitt értelmében is, most már szusszanni is lehet, ami az igen nagy melegben csodás sziesztás alvást is jelent:)

Ez a kép akkor készült, amikor beköltöztünk a dominikai lakásunkba.  Aztán jó ideig nem volt ilyen viháncolós kedvünk, de most már nyugodtan készülhetne egy hasonló kép. Úgy tűnik, a nehezén túl vagyunk.

10592679_10204924215014942_3473203980355928610_n.jpg

A gyerekek beletörődtek, hogy iskolába kell járni, és lassan élvezni kezdik mindkét nyelv tanulását. A suliban elkészült az új uszoda meg a tornacsarnok, tehát a "szárazon szerzett" úszótudást - lásd Gabi korábbi bejegyzését -, már vizesen is használhatják. Mondjuk Bence nem szorul rá a dologra...

Mi lassan felfedezzük, hol vannak azok a helyek, ahol nem a helyi méregdrága turista árak szerint lehet bevásárolni, vagyis kiderült, hogy nagyjából annyiból ki lehet jönni, mint otthon.

Elkezdtük felfedezni a Margitsziget méretű kertet, amiben lakunk, de ennek még az elején vagyunk. Sanyi, aki szintén itt lakik, és minden titkok tudója, azt mondja, hogy azért jó ez a hely, mert csak annyit kell mondani az asszonynak, hogy lemegyek a kertbe, és akkor el is tűnt az ember néhány napra...

img_0524.JPG

img_0477.JPG

img_0480.JPG

img_0481.JPG

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://karibkaland.blog.hu/api/trackback/id/tr907373684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása