Egy év a Dominikai Köztársaságban

Karib kaland

Karib kaland

Matekozunk 2.

2015. augusztus 12. - almadigabi

Miután tegnap magyarországi barátaink jóvoltából végre felfogtuk a spanyol osztást, teljes magabiztossággal vártuk Bence mai matek leckéjét. Persze ezt el is mondtuk neki, hogy nyugi mindent tudunk, el fogjuk magyarázni.... Majd kinyitottuk a házit és a kardunkba dőltünk. Az ellenség megzavarása érdekében, teljesen máshogyán állt az a hülye jel, amiről tegnap megtanultuk, hogy osztás. A mai inkább gyökvonáshoz hasonlított... Gyerek lesújtó tekintettel néz ránk, de nincs mit tenni: nem teljesen világos, most miért van így. Interurbán messenger telefon Bencus otthoni tanítónénijének, illetve párhuzamosan üzenet mindenkinek, aki érthet hozzá és esetleg még ébren van.

Szóval lassan kiderült, hogy ez is osztás, csak megint másként. (Akinek tényleg nincs jobb dolga, annak itt a link, a vége felé található a magyarázat http://www.kidport.com/…/Math/Division/QuotientRemainder.htm)

A hab a tortán pedig az volt, hogy holnapra a 12-es (!) szorzótáblát kellene megtanulnia spanyolul....

2014. november

10456227_831619383536990_5987591463025520268_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://karibkaland.blog.hu/api/trackback/id/tr667697398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása