Egy év a Dominikai Köztársaságban

Karib kaland

Karib kaland

Hospiten

2015. december 28. - almadigabi

Azt hittük javul Bence keze, de nem, megint csúnyább lett. Natasától (a szerb tanítónéni, Chris és Mia anyukája) kértünk infót, hová menjünk vele. Meglepetésünkre mondta, hogy Chris keze is tele van hasonló foltokkal, kb. 2-3 hete. Úgyhogy mostmár tuti, hogy a suliban szedtek össze valamit. Azt javasolta menjünk be vele Veronba, ott van egy nagyon jó kórház. Ez tőlünk kb. 30 percre van, úgyhogy reggel, miután leadtuk a gyerekeket a suliba, elmentünk, hogy időpontot kérjünk, meg megnézzük milyen a hely. Azt kell mondjam, leesett az állunk! Egy nagyon szép, modern kórházhoz érkeztünk, a recepciós hölgy tudott angolul, aznap délután négyre kaptunk is időpontot. (A dominikai tempóhoz képest, ez fénysebességnek tűnt.)
Délután el is mentünk és nem csalódtunk, egy nagyon kedves doktornő fogadott, pontban 4-kor, aki azzal kezdte, hogy megkérdezte, milyen nyelven beszélgessünk...
Sajnos, mondta, ez allergia, elég sok mindentől lehet, nagyjából felsorolta azokat a dolgokat amikre én is tippeltem. (A cukor nála is elsők között volt!) Írt fel gyógyszert, szappant, kenőcsöket, holnap reggel pedig vissza kell menni vérvételre, meg vizeletet is kell vinni, mert szeretné ellenőrizni. Kímélni kell a bőrét, nincs nap (?), nincs fürdés. Kizárólag pamut cuccokban járhat, erről írt is a sulinak, tehát papírunk van arról, hogy nem veheti fel az iskolai egyenruhát. (Na, szerintem ettől a suli szívgörcsöt kap, amennyire egyenruha fetisiszták.)
A végén odaadta a névjegykártyáját, ráírta a mobilszámát, ha bármi van, hívjuk fel, de egy hét múlva vár kontrollra. Van biztosításunk, így csak 200 pesot kellett fizetni, gondolom ez a helyi vizit-díj.
A gyógyszerekért viszont 13 ezer Ft körül fizettünk a patikába.
A holnap húzós lesz, mert Bencének az osztályban akkor lesz a búcsúztatása és megígértem, hogy vihet be palacsintát, meg fánkot. Egyébként is hálaadás-napi reggelit tartanak az osztályban, azért kérte az osztályfőnök, hogy ekkorra vigyük a sütiket.
Tehát a palacsinta és a fánk a tészta már a hűtőben, Józsival reggel ötkor kelés, kisütünk mindent. Dorkát leadjuk korán a suliba, utána irány a kórház. Majd futás vissza a suliba, hogy B. le ne maradjon a saját búcsúztatásáról.

img_0112.JPG

img_0107.JPG

img_0105.JPG

img_0111.JPG

img_0109.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://karibkaland.blog.hu/api/trackback/id/tr718206278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása