Egy év a Dominikai Köztársaságban

Karib kaland

Karib kaland

Bence elkezdett spanyolul "beszélni"!

2015. december 29. - almadigabi

Na, mit gondoltok, ki lehet az?
Akinek korán reggel apa és anya felváltva mondja el többször is, hogy most csak vizet ihat, nem ehet semmit, mert vérvételre megyünk, majd 3 másodpercre rá előkerül egy mentolos cukorkát szopogatva ?!? Áááááá!
És amikor egyszerre sikítunk fel apával, nagy, ártatlan boci szemekkel néz és fogalma sincs mi bajunk van...

Azért elvittük, levették a vért és a lényeg, hogy most először hallottuk a fiunkat spanyolul "beszélni". (Aug. 6-án érkeztünk meg Dominikára, ma november 27-e van.)

Ugyanis a laborban a néni, aki a vért vette tőle, angolul beszélt velünk, de Bence egyszercsak váltott spanyolra és a néni döbbenetére kérdezett pár dolgot spanyolul. Józsival annyira meglepődtünk, mert tényleg ez volt az első alkalom, hogy így hallottuk beszélni. Háromszoros hurrá!!!

Egyébként Dorka spanyol nyelv elleni páncélja is repedezik, mert a tanítónénik javaslatára elkezdtük a legfülbemászóbb spanyol gyerekdalokat összegyűjteni. Látták órákon, hogy Dorka mennyire fogékony a dalokra. Így lett egy YouTube mappája, imádja, apa még kis hangfalat is szerzett neki, már énekli az ábc-t, a színeket, meg sok kis dalt. Bár megszólalni továbbra sem hajlandó, de a spanyol énekeket imádja. Jelenlegi kedvence ez a kis karácsonyi dalocska, amit baletton tanulnak:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://karibkaland.blog.hu/api/trackback/id/tr698075716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása