Egy év a Dominikai Köztársaságban

Karib kaland

Karib kaland

Dominikai levelek

2015. július 13. - laszlojo

Túl vagyunk a Halloween némileg túlpörgetett őrületén. Azért mondom ezt, mert itt a halottakat úgy kezelik, hogy ha eleget éltél, akkor szerencsés voltál, elmegyünk a temetésre, de gyászruha sem feltétlenül szükséges, szól a zene, eszünk-iszunk, az élet pedig, persze, megy tovább:)

Ez látszik mondjuk a falusi temetőkön is, sok gondot nem fordítanak rájuk, pedig erősen katolikus többségű országban élünk itt, de az biztos, hogy ez teljesen más katolicizmus, mint a közép-európai...

Sokkal közelebb van az eredeti valláshoz, a néphez, amely nem olyan "kiművelt", mint Európában, de megéli és a mindennapok részévé teszi a hitet (zenével, tánccal, énekkel), pedig nincsenek katedrálisok, illetve az, amit láttam Higüeyben, inkább egy sajátos torzó. Itt inkább Spinoza és Einstein istene él.

Bocsánat, ha kissé filozofikussá vált a bejegyzés, de néha az sem árthat...

2014. november 5.

Basilica Nuestra de la Altagracia:

250px-basilika_nuestra_de_la_altagracia.JPG

 

Kép: wikipedia

A bejegyzés trackback címe:

https://karibkaland.blog.hu/api/trackback/id/tr477621616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása